Curaçao!
10 maart 2025 - Willemstad, Nederlandse Antillen
Ik ben van 7 tot 10 maart in Curaçao geweest en heb toen ook de internships gedaan. In dit blog ga ik vertellen wat ik elke dag gedaan heb.
7 maart
Vrijdag zijn we aangekomen, in de ochtend vaarden we langs Bonaire en rond 16:00 kwamen we aan in Willemstad. Voordat we aankwamen moesten we weer alle zeilen inpakken en de boot verder klaarmaken op aan te leggen. De Pondjesbrug stond al voor ons open en toen we binnen kwamen varen zagen we allemaal mensen langs de kant zwaaien en filmen, het was heel leuk om zo aan te komen. Toen we aangelegd hadden kregen eerst een paspoort controles en we maakten het dek klaar om voor een paar dagen stil te liggen. We liggen hier echt naast de Pondjesbrug, dus we hebben een heel mooi uitzicht op de gekleurde huisjes van Willemstad. De hele dag door komen er ook mensen langs om foto’s te maken van het schip en om met ons een praatje te maken.
Best vaak hadden we gevraagd om vrije tijd, dus hadden ze dat nu ook geregeld. Het was maar een half uurtje, maar we hebben wel even heen en weer kunnen lopen over de Pondjesbrug en zijn daarna nog naar een souvenirwinkeltje gegaan. Omdat 7 maart de dag is dat we halverwege de reis zitten, heeft de kok Max een barbecue georganiseerd en hebben we een karaoke gedaan. Allebei was echt heel erg gezellig, we hebben drie uur lang keihard meegezongen, met de haven die mee kon genieten.
8 maart
Zaterdag was excursie dag! In de ochtend hebben we snel een paar uurtjes zelfstudie gedaan en na happy hour konden we vertrekken. We zaten in een oude schoolbus onderweg naar ‘Carmabi’, dit is een instituut dat onderzoek doet naar vooral marine life. We kregen uitleg over dieren, soorten op Curaçao en natuurlijk over het koraal en de vissen. Ze vertelden ons dat er steeds minder rif en vissen zijn, vooral omdat Curaçao geen goede systemen heeft voor afval en afvalwater. Eigenlijk al het afval, riool- en afvalwater komt in de zee terecht, dit is heel slecht voor het zeeleven. Na de uitleg mochten we het met onze eigen ogen zien door te snorkelen. Ik heb wel een paar mooie scholen aan vissen en een paar hersenkoralen gezien, maar helaas was er niet veel te zien. Het zeeleven viel dus wel een beetje tegen, misschien ook wel omdat ik eigenlijk heel erg hoopte op schildpadden. Na het snorkelen en zwemmen hebben we nog heerlijk een paar uurtjes op het strand gelegen en een ijsje gehaald. Rond etenstijd kwamen we weer aan bij het schip.
Laat in de avonden, van 22:00 tot 07:00 hebben we de ankerwachten, elk groepje van drie personen loopt dan 1,5 uur wacht. Bij de haven wachten hou je vooral in de gaten dat er niemand het dek op loopt. Deze avond had ik geluk met een wacht van 23:30 tot 01:00, meestal gebeurt er helemaal niks tijdens eens wacht, deze keer gelukkig ook niet.
9 maart
Zondag was onze eerste dag met internships, daar zal ik in een later blog meer over vertellen. Nadat we alles van het dagschema gedaan hadden, mochten we vrije tijd van 16:30 tot 21:00. De inwoners zijn hier gelovig, dus bijna alle winkels zijn dicht. We hebben nog wel een paar souvenirwinkeltjes en een kleine supermarkt gevonden, waar we uiteraard weer wat snacks moesten inslaan. Na een tijdje rondgelopen te hebben, hebben we een restaurantje uitgekozen, ook dit was toch erg lastig doordat het zondag is. We begonnen met wat bitterballen, want die verkopen ze hier ook gewoon. Max kan prima koken, maar toch is het wel even lekker om zo uit eten te gaan. We waren met z’n zessen en hebben het heel gezellig gehad. Na drie weken konden we ook eindelijk weer even op een Wifi, dus konden we nog even appen. Na het eten was het alweer donker geworden, maar we hebben toen nog even op de steiger bij een strandje gezeten. Het water was heel mooi helderblauw water, maar daar konden we helaas niks van zien doordat het donker was. Morgen, 10 maart, komen we niet meer aan land. Het is dan toetsdag, dus dan is het fijn om stil te kunnen liggen, daarna vertrekken we naar Jamaica. Ook hebben we nog een keer vier uur aan internships, ik heb de galley, dus dan ga ik heel veel gerechten koken.
Ik heb het heel erg leuk gehad in Curaçao en ik heb ook heel veel zin in Jamaica! Nog heel erg bedankt voor alle leuke en lieve reacties, dinsdag heb ik weer een blog van de week!

Op naar Jamaica !!
Wat heerlijk die bitterballen 😜😋
En de wachtlijst hebben, dat lijkt mij nou best spannend. Ook al gebeurt er meestal niets.
En het lijkt me ook lastig om geconcentreerd en wakker te blijven, juist als er niets gebeurd.
Succes met al je werkzaamheden. Ik kan me voorstellen, dat het naast supergaaf, ook heel intensief is.
Krijg je ook op het schip te horen of je een toets goed hebt gemaakt?
Toi toi toi!